IT-industrien i tal: Verdens største teknologivirksomheders globale økonomiske indvirkning

IT-industrien i tal: Verdens største teknologivirksomheders globale økonomiske indvirkning

Dette afsnit vil udforske verdens største teknologivirksomheder, deres økonomiske indvirkning og hvordan de former den globale økonomi.

It-branchen er en af de hurtigst voksende industrier i verden med en årlig vækstrate på 4%. Industrien forventes at vokse til over 4 billioner USD i 2020. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan disse virksomheder former vores verden, og hvad det betyder for os som forbrugere.

Hvad er IT-branchen?

Udtrykket "it-industri" refererer typisk til de virksomheder, der leverer it-produkter og -tjenester, herunder hardware, software og computerprogrammering.

IT-branchen er en af de hurtigst voksende industrier i verden. Det er også en af de mest innovative industrier, da det producerer nye teknologier med en hastighed, der overgår mange andre industrier.

Her finder du mere information om iværksætteri.

IT-branchen har oplevet hurtig vækst siden starten i 1940'erne. Den første computer blev udviklet i 1946 af John Presper Eckert og John W. Mauchly med finansiering fra den amerikanske flåde og blev kaldt ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer).

Hvad er nogle af de mest disruptive teknologier, der er blevet skabt i det seneste årti?

Internettet har ændret den måde, vi arbejder og lever på. Det har også ændret måden, vi kommunikerer på. Dette er blot nogle af de mange forstyrrelser, der er blevet skabt i det seneste årti.

Fremskridtene inden for kunstig intelligens har givet mulighed for en mere personlig oplevelse på sociale medier, som er en af de mest forstyrrende teknologier til dato.

Du kan læse meget mere om marketing her.

Virtual reality er en anden forstyrrende teknologi, der har sat sit præg i dette årti. Det har åbnet op for nye måder for folk at forbinde med andre og endda haft stor indflydelse på, hvordan folk forbruger indhold fra tv til film til kunstudstillinger.

Hvad er nogle af de største virksomheder på dette område, og hvordan har de påvirket det?

– Amazon Web Services er en cloud computing platform og infrastrukturtjeneste, der leverer on-demand computerkraft, lagring, databaser og andre tjenester til udviklere.

– IBM er en af de tidligste virksomheder, der startede med kunstig intelligens. De har forsket i kunstig intelligens i mere end 50 år nu og ser på, hvordan det kan anvendes til markedsføring, kundeservice og mange andre områder.

Hvor mange ansatte har Google?

Google er en amerikansk multinational teknologivirksomhed med speciale i internetrelaterede tjenester og produkter.

Det er blevet anslået, at Google har omkring 70.000 ansatte.

Hvor mange ansatte har Facebook?

Facebook, Inc. er en social netværkstjeneste med hovedkontor i Menlo Park, Californien. Dens hjemmeside blev lanceret den 4. februar 2004 af Mark Zuckerberg med sine studiekammerater og andre Harvard University-studerende Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz og Chris Hughes.

Pr. 30. juni 2018 havde Facebook 46.737 ansatte på verdensplan samt kontorer i over 130 lande.

Anbefalede artikler

CVR-Nummer DK-37 40 77 39